Het RURU HUIS Beeld: Masha Bakker

PROJECT CO-OP
is een onderzoek naar samenwerking. Hoe kan je als kunstenaars je krachten bundelen om zo tot iets waardevollers te komen dan de som der delen? Kunnen we in de beeldende kunst ook jam-sessies organiseren, net als een band, waarin ieder een eigen partij speelt?

Samen met Informal Strategies, een kunstenaarscollectief met twee vaste leden, experimenteren studenten met wat samenwerking kan zijn. Gedurende de projectmaand wordt op een spontane en Do-It-Yourself-manier gewerkt aan één of meerdere zines. Door te tekenen, te schrijven, te fotograferen, te kopiëren en te printen, werken we aan een blad waarin we ons onderzoek onmiddellijk vorm kunnen geven en publiek kunnen maken.

Regelmatig is er buiten de academie gewerkt. Eén van de tijdelijk ateliers is het ruru huis. Dit is zowel een werkplek als een clubhuis, opgericht door het Indonesische collectief Ruangrupa, die daar werken aan the making of SONSBEEK; de voorbereiding voor de door hen gecureerde tentoonstelling SONSBEEK 2016. Het ruru huis is een voormalig winkelpand waar kunstenaars, stadsbewoners en bezoekers samen komen. In het ruru huis vind je tafels om aan te werken, een bibliotheek, een vitrine met objecten en een karaokemachine. Aan het einde van PROJECT CO-OP wordt het werk hier gepresenteerd.

27.01.2016 — 16.03.2016

Teachers

  • Laura van Grinsven

Students

  • Zoey Lundgren