ARNHEM – Van 1 – 31 juli organiseren de vierdejaars studenten van Base for Experiment Art and Research (Fine Art) ArtEZ een campagne in samenwerking met galerie en productiehuis Plaatsmaken, waarin ze aandacht vragen voor hun bijzondere situatie en het uitstellen van de eindexamententoonstelling.

De afstudeershow (met de titel ‘Something Where There Should Be Nothing’) is uitgesteld naar het najaar en vindt plaats van 4 tot 8 november. Echter zitten de drieëntwintig BEAR studenten niet stil en geven ze gehoor aan de nieuwe mogelijkheden die deze situatie hen biedt.

De studenten vonden inspiratie in de landelijke actie van NEST (Den Haag). NEST presenteert werk van geselecteerde Fine Art graduates op billboards door de stad. Samen met curator en kunstenaar Ruben Planting geven de studenten er een eigen artistieke invulling aan.

Startend op één juli dragen vier studenten elke vrijdag twee billboards in een wandeling door Arnhem. Op de billboards is een representatie te zien van de werken die de studenten maakten terwijl de academie ontoegankelijk was: in hun studentenkamer, in het ouderlijk huis of buiten in de natuur. Tegelijkertijd nemen deze mobiele billboards een plek in de openbare ruimte in, waardoor de inwoners van Arnhem op een directe, maar speelse manier in aanraking komen met de studenten en hun werk.

Plaatsmaken dient als thuisbasis, waarin een groeiende en dynamische groepsexpositie tot stand komt: vierentwintig diverse werken lijken te wachten om onthuld te worden. Wanneer de wandeling met de gedragen billboards van start gaat, verschijnen er iedere week vier nieuwe kunstwerken. De toeschouwer wordt zo uitgenodigd terug te keren naarmate de tentoonstelling zich vult. Met deze poëtische en brutale daad, vragen de afstudeerders aandacht voor hun positie als jonge kunstenaar en het uitstellen van de eindexamenshow, die doorgaans in dezelfde periode plaatsvindt. De billboard campagne biedt een unieke kans om alvast kennis te maken met deze diverse groep en is een uitnodiging om de Finals in het najaar te komen bekijken.

De tentoonstelling is te zien van 1 tot 31 juli bij Plaatsmaken:
Klarendalseweg 82a
6822 GC, Arnhem
Openingstijden: ma-vrij van 9.00-17.00 uur

01.07.2020 — 31.07.2020