Toelating 2016

Toelating 2016

Toelating 2016

Toelating 2016

BEAR ZOEKT TEGENDRAADSE DENKERS EN MAKERS, DIE VERLANGEN NAAR EEN OMGEVING WAARIN JE VRIJ EN RADICAAL KUNT EXPERIMENTEREN

Studenten die de propedeuse van BEAR in Arnhem beginnen, krijgen naar keuze Engelstalig of Nederlandstalig onderwijs.

INDIVIDUELE PORTFOLIO CHECK
Een ontspannen en open gesprek over jouw portfolio en een gesprek over de mogelijkheden om te studeren bij Base for Expiriment Art & Research. We geven alle ins en outs over het programma en advies over hoe je je kunt voorbereiden op de toelating.

Je kunt een afspraak hiervoor maken via de mail met Tjoe Fang King. Woensdag heeft onze voorkeur, je kunt het dan ook combineren met de oriëntatiedag.

OPEN DAG
BEAR nodigt je van harte uit om naar de feestelijke open dag te komen op 5 November van 10:00 – 16:00 uur.

Als je de open dag gemist hebt, nodigen we je van harte uit voor een oriëntatiedag, op:
16 januari
13:15 – 16:30 Orientation day BA Fine Art (BEAR)

TOELATINGSEISEN BEAR
Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma.

VOOROPLEIDING
Ben je (bijna) klaar met je havo, vwo of mbo-opleiding en wil je je voorbereiden op BEAR? Meld je dan aan voor de Vooropleiding .

TOELATINGSEXAMEN
Tijdens het toelatingsexamen wordt het creërend vermogen, communicatief vermogen en vermogen tot kritische reflectie getest. BEAR test daarnaast nieuwsgierigheid, interesse in de hedendaagse kunstpraktijk.

TOELATINGSDAG
Op de toelatingsdag werk je de hele dag aan sommige opdrachten en voer je een gesprek met leraren en studenten van BEAR en lunchen we op de afdeling.

Tijdens het gesprek leg je de thuisopdrachten en een portfolio van jouw eigen vrije werk voor. Bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties, websites, meubels, kleren, posters, etc. Je licht dit toe en vertelt over de ideeën achter het werk. Neem ook ontwerpen en schetsen mee die inzicht geven in het maakproces.

De toelatingscommissie waarmee je het gesprek voert, adviseert de examencommissie of je wel of niet toegelaten wordt.

UITSLAG EN GELDIGHEID
Je krijgt binnen drie werkweken bericht of je toegelaten bent.
Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

AANMELDEN EN KOSTEN
Aanmelden doe je via Studielink. Je krijgt dan informatie over de datum waarop je op de academie wordt verwacht. Ook krijg je de thuisopdrachten en een vragenformulier (cv) thuisgestuurd. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.

TOELATINGSDATA
2019: 22 januari, 26 februari, 2 april, 21 mei, 18 juni, 9 juli

MELD JE NU AAN