Toelating 2016

Toelating 2016

Toelating 2016

Toelating 2016

BEAR ZOEKT TEGENDRAADSE DENKERS EN MAKERS, DIE VERLANGEN NAAR EEN OMGEVING WAARIN JE VRIJ EN RADICAAL KUNT EXPERIMENTEREN

Studenten die per studiejaar 2016-2017 aan de propedeuse van BEAR in Arnhem beginnen, krijgen naar keuze Engelstalig of Nederlandstalig onderwijs.

INDIVIDUELE PORTFOLIO CHECK
Tijdens deze check, van ongeveer dertig minuten, maak je contact met een docent en student van de opleiding en bekijken we samen met jou je werk en bespreken we de mogelijkheden om te studeren bij Base for Experiment Art & Research. We zullen je uitgebreid informeren over de ins & outs van de opleiding en advies geven over hoe jij je goed voor kan bereiden op het toelatingsexamen. Het is ook mogelijk om een portfolio gesprek aan te vragen als je een jaar later toelating wilt doen.

Na afloop van het gesprek zal er een kort verslag geschreven worden dat bij de officiële toelating wordt meegenomen.

Je kunt een afspraak hiervoor maken via de mail met Tjoe Fang King. Woensdag is de dag die we hiervoor gereserveerd hebben.

OPEN DAG
BEAR nodigt je van harte uit om naar de feestelijke open dag te komen op 5 November van 10:00 – 16:00 uur.
Je kunt je vanaf 1 oktober aanmelden voor deze open dag.

TOELATINGSEISEN BEAR
Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma.

VOOROPLEIDING
Ben je (bijna) klaar met je havo, vwo of mbo-opleiding en wil je daarna naar de kunstacademie? Meld je dan aan voor de Vooropleiding Art & Design. Na de vooropleiding weet je welke studierichting bij je past en ben je goed voorbereid op het toelatingsexamen.

TOELATINGSEXAMEN
Tijdens het toelatingsexamen wordt het creërend vermogen, communicatief vermogen en vermogen tot kritische reflectie getest. BEAR test daarnaast nieuwsgierigheid, interesse in de hedendaagse kunstpraktijk.

TOELATINGSDAG
Op de toelatingsdag voer je een gesprek met leden van de toelatingscommissie. Deze commissie bestaat uit docenten en studenten van de opleiding Fine Art.

Tijdens het gesprek leg je de thuisopdrachten en een portfolio van jouw eigen vrije werk voor. Bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties, websites, meubels, kleren, posters, etc. Je licht dit toe en vertelt over de ideeën achter het werk. Neem ook ontwerpen en schetsen mee die inzicht geven in het maakproces.

De toelatingscommissie waarmee je het gesprek voert, adviseert de examencommissie of je wel of niet toegelaten wordt

UITSLAG EN GELDIGHEID
Je krijgt binnen drie werkweken bericht of je toegelaten bent.
Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

AANMELDEN EN KOSTEN
Aanmelden doe je via Studielink. Je krijgt dan informatie over de datum waarop je op de academie wordt verwacht. Ook krijg je de thuisopdrachten en een vragenformulier (cv) thuisgestuurd. De kosten voor de toelating zijn 35 euro

TOELATINGSDATA
2017: 2 februari, 14 maart, 18 april, 6 juni, 4 juli.

MELD JE NU AAN